Gəncliyi, sağlamlığı və gözəlliyi qorumağa kömək edə biləcək ən yaxşı 5 məhsul hansıdır?
Siyahıya yağlı balıq başçılıq edir. Hormonların sintezi, hüceyrə membranlarının qurulması, sinir sisteminin, ürəyin və oynaqların sağlamlığı üçün lazım olan sağlam poli doymamış yağların mənbəyidir. Və yabanı qızılbalıq və skumbriya D vitamininin gündəlik tələbatını ehtiva edir.
İkinci yerdə süd məhsullarıdır. Sübut olunub ki, az yağlı inək südü orqanizmin bioloji qocalmasını ləngidir. Pendir, kefir, kəsmik və qatıqlar isə zülal və kalsiumun əla mənbəyidir.
Meyvə və giləmeyvə əvəzsiz lif, vitamin və təbii şəkər mənbəyidir. Bədəni antioksidantlarla zənginləşdirirlər: A və C vitaminləri, flavonoidlər və s. Sağlam qidalar qocalmanın əsas amillərindən biri olan sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək edir.
Tərəvəzdə çoxlu vitamin və lif var. Bir çox alimlərin fikrincə, çoxlu pəhriz lifi yeyən yaşlı insanların daha uzun yaşama ehtimalı 80% daha yüksəkdir.
Beşinci yerdə isə bitki mənşəli protein olan məhsullar var. Onlar yaxşı əmilir, gəncliyi və gözəlliyi qorumaq üçün bədəni vitamin və minerallarla zənginləşdirir. Bunlara: qoz-fındıq, mərcimək, lobya, noxud və soya daxildir. Onlardan şorbalar, yan yeməklər və kotletlər hazırlamaq üçün istifadə edə bilərsiniz.
Siyahıya yağlı balıq başçılıq edir. Hormonların sintezi, hüceyrə membranlarının qurulması, sinir sisteminin, ürəyin və oynaqların sağlamlığı üçün lazım olan sağlam poli doymamış yağların mənbəyidir. Və yabanı qızılbalıq və skumbriya D vitamininin gündəlik tələbatını ehtiva edir.
İkinci yerdə süd məhsullarıdır. Sübut olunub ki, az yağlı inək südü orqanizmin bioloji qocalmasını ləngidir. Pendir, kefir, kəsmik və qatıqlar isə zülal və kalsiumun əla mənbəyidir.
Meyvə və giləmeyvə əvəzsiz lif, vitamin və təbii şəkər mənbəyidir. Bədəni antioksidantlarla zənginləşdirirlər: A və C vitaminləri, flavonoidlər və s. Sağlam qidalar qocalmanın əsas amillərindən biri olan sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək edir.
Tərəvəzdə çoxlu vitamin və lif var. Bir çox alimlərin fikrincə, çoxlu pəhriz lifi yeyən yaşlı insanların daha uzun yaşama ehtimalı 80% daha yüksəkdir.
Beşinci yerdə isə bitki mənşəli protein olan məhsullar var. Onlar yaxşı əmilir, gəncliyi və gözəlliyi qorumaq üçün bədəni vitamin və minerallarla zənginləşdirir. Bunlara: qoz-fındıq, mərcimək, lobya, noxud və soya daxildir. Onlardan şorbalar, yan yeməklər və kotletlər hazırlamaq üçün istifadə edə bilərsiniz.